ANTIVAKCINALNE IZMIŠLJOTINE



Srpska verzija


Promoteri nevakcinisanja, popularni antivakcinalni svedoci, su još jednom uhvaćeni kako rade ono što najbolje znaju - besramno lažu! Pre nekoliko dana skupina antivakcinalnih udruženja iz petnaestak država je za samo nekoliko minuta bačena na kolena zahvaljujući Željku Ćiriću i Silvi Karpowicz Rukavina koji su jednostavnim guglanjem otkrili da u okviru svoje sulude kampanje bespravno koriste tuđu sliku za sklapanje lažnih pričica.  


Američka verzija

Njihova poslednja kampanja sa haštagom ICANTFORGET (ne mogu zaboraviti) se udruženim naporima po starom oprobanom receptu - igranja na emocije - za vrlo kratko vreme proširila internetom po Evropi, Americi, Australiji i raznim drugim meridijanima. Upečatljiv crno-beli poster deteta sa zamagljenim licem i natpis: „Ja sam jedna od beba koja je preminula od SIDS-a posle primanja vakcine moja smrt je skrivena iz službenih izveštaja.”, malo koga ostavlja ravnodušnim.


Spisak antivakcinalnih udruženja

Ipak, dete na slici, a koje ova kampanja predstavlja kao „mrtvo zbog vakcine” i čiji „pravi razlog smrti zvanični izveštaji prikrivaju” je živo i zdravo - u pitanju je sin australijskog fotografa Brajdena Haudija (Brayden Howdie). Velik broj detetovih fotografija iz različitih perioda života dostupan je na Shutterstock stranici pomenutog Haudija, ujedno i autora fotografije koju je „obradila” aktivistkinja italijanskog antivakcinalnog udruženje Corvelva - Anna Nardello.  





Autor fotografije je potvrdio da je dete dobro, poprilično zdravo i da je primilo sve potrebne vakcine za njegov uzrast (pet godina), ali i da nikad nije imalo bilo kakvih problema zbog vakcina. 

 



Rezignirani Haudi je probao da kontaktira italijansku Corvelvu i zamoli ih da uklone ovu sliku, međutim, bez uspeha za sada, nisu mu ništa odgovorili. Standardna dozvola za upotrebu fotografija Shutterstock agencije zabranjuje korišćenje vizuelnog sadržaja u klevetničkom ili obmanjujućem kontekstu, niti je dozvoljeno osobe sa njihovih fotografija predstavljati kako pate od mentalnih ili fizičkih bolesti i stanja. Kako stvari trenutno stoje nije isključeno da konačnu rečenicu da nadležna sudska institucija.



Francuska verzija

Niko iz srpskog Udruženja roditelja za neobavezno širenje zaraze kojim predsedava Dragana Baša, dugogodišnja administratorka antivakcinalnih Fejsbuk grupa ozloglašene srpsko-makedonske nadrilekarke Slađane Velkov, nije se udostojio ponuditi odgovor na ovaj sraman čin. Štaviše, nakon kratke polemike na njihovoj Fejsbuk stranici - Vakcine info, pobrisani su svi komentari i blokirane sve osobe koje su pitale bilo šta što ima veze sa ovom temom. Ostala je vidljiva samo konstatacija da su sliku skinuli sa Gugla i čuđenje što ih neko prijavljuje zbog toga!?


Od srca se zahvaljujem Željku i Silvi na poslu koji su obavili, a zainteresovani ceo tok razotkrivanja laži mogu pročitati na sledeća dva mesta - ovde i ovde


Farmakomafijaška verzija



Vladimir Cimerman, plaćenik farmakomafije trenutno zaposlen na depopulaciji čovečanstva.

  

Primjedbe

TETA DJANA PREPORUČUJE

SHAMELESS HARASSMENT BY ANTI-VAXX MOVEMENT

DECA, VAKCINE I JAJA

KO JE KRIV ZA MALE BOGINJE?

TEORIJE ZAVERE I VAKCINACIJA

SLAĐANA VELKOV - PRVA VIOLINA PROTIVNIKA VAKCINACIJE U SRBIJI

UČENJE SLOBODE